Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Missie & Visie

Positief en oplossingsgericht
Ons uitgangspunt is de gezonde kant: de kracht van jongeren. We vragen ons steeds af hoe we het beste uit jongeren kunnen halen, zodat zij optimaal tot bloei kunnen komen. We onderschrijven daarmee van harte de visie van de Positieve psychologie, dat het bij geluk niet gaat om het verbeteren van de dingen waar je niet goed in bent, maar juist om het ontdekken, gebruiken en ontwikkelen van de dingen waar je wél goed in bent. Dat combineren wij met de visie van de Cognitieve Gedragstherapie, waardoor het veranderen van denken en handelen leidt tot het beter voelen.

Geloof in eigen kracht
Net als EAGALA, de organisatie waarbij wij opgeleid zijn om therapie en coaching met paarden te geven, en de Oplossingsgerichte Therapie geloven wij dat mensen zelf de oplossingen in zich dragen voor hun problemen. We zijn overtuigd van het vermogen van mensen om hun worstelingen te overwinnen en hun eigen antwoorden te vinden, als ze daar maar de kans voor krijgen en de juiste begeleiden. Weten hoe een probleem tot stand is gekomen kan nuttig zijn, maar het is vooral het kijken naar oplossingen wat je gaat helpen om verder te komen.

Ervaringsgericht
Ook onderschrijven wij het uitgangspunt van EAGALA dat mensen het meeste leren wanneer zij al hun zintuigen gebruiken. De oefeningen met de paarden zijn dan ook zo ontworpen dat ze jongeren de kans geven om door middel van ervaringsgericht werken te ontdekken wat voor hen het beste werkt. We geloven dat zij zo veel meer leren dan wanneer zij zitten en informatie ontvangen.

 

Missie
Paardkrachtig heeft zich ten doel gesteld om:

  1. het bereik en de beeldvorming over (depressie)preventie en andere hulpverlening onder kinderen/jongeren te verbeteren;

  2. de psychische weerbaarheid bij kinderen/jongeren te vergroten en depressie en angst te voorkomen;

  3. vroegtijdig eventueel andere aanwezige problematiek te signaleren.
  4. Zoveel mogelijk kinderen en jongeren een positieve boost in hun leven te bieden

 

Jaarverslagen en beleidsdocumenten
Hieronder vind je de links naar de jaarverslagen, als je op een link klikt download je het verslag in pdf formaat

Jaarverslag 2017                                                            Jaarrekening 2017

Jaarverslag 2016                                                            Jaarrekening 2016

Jaarverslag 2015                                                            Jaarrekening 2015

Jaarverslag2014                                                             Jaarrekening 2014

jaarverslag 2013                                                             Jaarrekening 2013

Jaarverslag 2012                                                            Beloningsbeleid Stichting Paardkrachtig

Jaarverslag 2011                                                             Beleidsplan 2018 -2022


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer