Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Hermien (moeder van Hannah)

Een stoere en knappe meid.                

In het voorjaar van 2013 stond er een klein berichtje in de krant. Paardkrachtig heette het en het nodigde uit om een workshop te volgen. Op een zaterdag middag zijn mijn dochter Hannah en ik daar naar toe gegaan.

Mijn verwachtingen waren niet hoog gespannen. Mijn dochter Hannah echter, had er ontzettend veel zin in. De workshop had een inleidend theoretisch gedeelte en daarna ging Hannah praktisch aan de slag. Ik was verbaasd haar zo ontspannen te zien omgaan met de pony’s en de paarden. Ze was nergens bang voor en dolenthousiast. Door de uitleg en de positieve ervaring van die middag zijn we daarna begonnen aan een traject bij Paardkrachtig.

Hannah was thuis onzeker, faalangstig, had weinig zelfvertrouwen. Hoewel ze dat bij de paarden absoluut niet liet zien, leek het mij als moeder toch een goede zet om juist hier aan deze punten te gaan werken, juist omdat zij het zo fijn vond bij die pony’s en de paarden. Hannah volgde een groepstraining, was toen 8 jaar, en zat toen in de eerste kindergroepstraining.

Hoewel ze elke week weer enthousiast aan de slag ging, zagen we nadat de training was afgerond nog meer ruimte voor verbetering. Wat in de groep niet zo goed lukte hebben we daarna voortgezet op individuele basis. Hannah is toen in het najaar van 2013 aan de slag gegaan met haar persoonlijke leerdoel : Durven zeggen en uitstralen : Ik ben een stoere en knappe meid ! Aanvankelijk stelde zij namelijk dat ze stom en dom en een trut was.

Eind oktober kon Hannah met opgeheven hoofd zeggen dat zij inderdaad een stoere en knappe meid was. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan . Veel oefenen thuis, veelopdrachten, naast de wekelijkse sessies met pony Simon.

Thuis had ze het moeilijker dan bij de pony, dat leek vaak als vanzelf te gaan. Maar Hannah heeft die wekelijkse sessies als een enorme steun in de rug ervaren, en kon daardoor de link met thuis en het echte leven steeds beter maken. Ze durfde zelfs op de open middag van Paardkrachtig te komen staan om anderen haar verhaal te vertellen. We zijn eind dat jaar gestopt in de overtuiging dat Hannah veel geleerd had en dat het van blijvende aard zou zijn.

hannah

 

Nadat ze als ‘toetje’ nog haar verjaardagsfeestje in november bij Paardkrachtig mocht vieren zijn we dus gestopt.

Voor nu heeft Hannah heel veel bereikt. Genoeg om weer een stevige basis te voelen, en van daar uit verder te bouwen. Paardkrachtig, heel erg bedankt voor de kans die Hannah heeft gekregen bij jullie om te werken aan zichzelf en haar onzekerheden! Mijn meisje van nu 9 jaar zit op dit moment een stuk beter in haar vel. Ze mocht bij jullie leren en ervaren dat ze de moeite waard is en dat ze mag vertrouwen op zichzelf en op de wereld om haar heen.

Er zullen in de toekomst vast nog momenten komen die vragen om aandacht en hulp, maar voor nu is het vertrouwen en de zekerheid stevig genoeg om zelf weer een stuk op pad te gaan. Dank jullie wel, allemaal!!!

 

Namens Hannah en Hermien.


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

  Opgeven kan door het volgende formulier in te vullen:    Opgave formulier   Traumabehandeling met paarden – tweedaagse training Deze training is voor (GGZ)professionals die een gedegen scholing hebben […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer