Methodiek

Voor onze eerste trainingen baseerden wij de theorie en thuisopdrachten op een mix van Positieve Psychologie en depressiepreventie . Bij oefeningen met de paarden combineerden wij dit met de methodiek van EAGALA. Over de afgelopen jaren hebben wij bijscholing en vervolgopleidingen gevolgd. Dat maakt dat wij nu ook geschoold zijn in Oplossingsgerichte Therapie, Cognitieve Gedragstherapie en EMDR. Dit hebben we ook verwerkt in ons originele trainingsprogramma en wij hebben nieuw aanbod ontwikkeld.

Door op de links in de uitleg hierboven te klikken of via het uitklapmenu de verschillende onderwerpen aan te klikken kunt u hier meer over lezen.


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer