Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Cognitieve Gedragstherapie

Gedragstherapie en cognitieve therapie zijn onafhankelijk van elkaar ontstaan. De laatste 15 jaar zijn beide therapieën meer met elkaar geïntegreerd geraakt. Tegenwoordig worden zij vaak als één en dezelfde soort psychotherapie beschouwd: cognitieve gedragstherapie of CGT.

Effectieve combinatie
Cognitieve therapie kijkt naar de invloed van je denken op je handelen en voelen. Als je gebeurtenissen negatief interpreteert of op jezelf betrekt wanneer dit niet nodig is wordt je sneller angstig, somber of geïrriteerd. Gedragstherapie gaat er van uit dat hoe je je voelt grotendeels bepaald wordt door hoe je handelt. Bij cognitieve gedragstherapie wordt er dus zowel gekeken naar hoe je denkt als naar je manier van doen en laten en dat maakt een bewezen effectieve  behandelmethode.

COMET
Binnen de CGT is er voor bijna iedere stoornis een behandelprotocol; een serie stappen die een therapeut kan uitvoeren in een behandeling. Wat veel problemen gemeenschappelijk hebben is dat er sprake is van een negatief zelfbeeld. Soms kunnen problemen en stoornissen voorkomen worden door het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld en het verbeteren van het zelfbeeld zorgt er sowieso voor dat je minder snel terug valt.
Paardkrachtig maakt veel gebruik van Competitive Memory Training, oftewel COMET, voor een positiever zelfbeeld. Een serie technieken ontwikkeld door Kees Korrelboom, die zich richten op het meer zien en voelen van positieve eigenschappen en gebeurtenissen. Je gaat aan de slag met positieve verhalen, imaginatie, zelfspraak, lichaamshouding en muziek om positiever over jezelf te denken, maar het ook vooral te voelen.

 


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer