Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

EMDR met paarden
Wij zien dat EMDR met de inzet van paarden goed werkt voor de verwerking van nare ervaringen. Zelfs bij mensen die zijn vast gelopen bij reguliere EMDR, bijvoorbeeld door dissociatie, emotionele blokkades of te veel spanning. EMDR bij de paarden kan op meerdere manieren. Afhankelijk van je wens en hulpvraag kan je oefeningen doen naast het paard, maar de mogelijkheid bestaat ook om op het paard te zitten tijdens de EMDR. Ook bieden wij de traumabehandeling aan te paard op de Veluwe. Een unieke en indrukwekkende ervaring, om met een rugzak vol trauma’s te paard op weg te gaan en onderweg middenin de natuur een voor een af te rekenen met je trauma’s!

De combinatie van een natuurlijke omgeving, huid op huidcontact met een paard, interactief bezig zijn met een paard en de EMDR maakt dat bij de meeste mensen de spanning goed hanteerbaar blijft waardoor je beter in het hier en nu kunt blijven. Ook krijgt je lichaam de kans om een ervaring op te doen die rechtstreeks in strijd is met het gevoel van onveiligheid en machteloosheid die tijdens het trauma zijn ervaren. Hierdoor kan je sneller door het trauma heen werken en een innerlijk gevoel van controle terug krijgen. Je kunt letterlijk de teugels weer in handen nemen!

Meer uitleg kan je hier  lezen en wij zijn altijd bereid om per e-mail vragen te beantwoorden. We kunnen de EMDR ook zonder de paarden aanbieden, al dan niet wandelend over de Veluwe.

Aanmelden en meer informatie kan via de website van Centrum Buitengewoon

Workshops en cursussen
Wij bieden kennismakingsworkshops aan over onze methodiek.  Dit omdat wij eenieder die daarin geïnteresseerd is de mogelijkheid willen geven om op een laagdrempelige manier met ons en onze werkwijze kennis te maken. 

De workshops zijn met name bedoeld voor collega therapeuten, verwijzers, samenwerkingspartners, potentiële cliënten of naasten van potentiële cliënten.  Kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in de manier waarop wij EMDR toepassen binnen onze praktijk.

Verder starten wij in het najaar van 2019 met het aanbieden van cursussen over onze methodiek aan professionals.

Kijk op deze pagina voor meer informatie


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

  Opgeven kan door het volgende formulier in te vullen:    Opgave formulier   Traumabehandeling met paarden – tweedaagse training Deze training is voor (GGZ)professionals die een gedegen scholing hebben […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer