Trainers

 

Anne Lankester

Op de middelbare school is Anne al gestart met het geven van paardrijlessen en op den duur ook het africhten van paarden. Na haar HBO propedeuse is ze een paardenbedrijf in gestart, maar ze wilde toch nog een studie volgen. Ze is Psychologie gaan studeren en haar scriptie ‘Over depressiepreventie en Halfvolle Glazen’ won de 2e prijs in de FGW scriptieprijs ‘Innovaties in de Zorg’ in 2009. Ze heeft vanuit deze scriptie het idee opgevat om Paardkrachtig op te richten.
Anne heeft als pedagogisch medewerker ervaring opgedaan in de jeugdzorg. Inmiddels werkt ze naast haar werkzaamheden bij Paardkrachtig, ook als psycholoog in de GGZ en heeft ze haar eigen bedrijf BuitenGewoon. Ze heeft de basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie gevolgd en heeft de EMDR opleiding in 2014 afgerond. Zij is bezig met het registratietraject voor Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Verder heeft ze in 2014 een opleiding EMDR met paarden in de VS gedaan.
“Mijn droom is paarden inzetten in de hulpverlening aan kinderen en jongeren. Samen met de andere trainers willen wij zoveel mogelijk kinderen en jongeren een kans geven op een gezonde en vooral gelukkige toekomst”

 

 

Annabel Buissink
Haar opleiding tot randgroepjongerenwerker heeft Annabel vervolgd met een HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. In 2014 heeft zij dit omgezet naar een opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Ze heeft de afgelopen jaren onder  als ambulant jongerenwerker, rots en water trainer en groepsleider voor LVB jeugd gewerkt.In 2010 is ze zich voor paardkrachtig gaan inzetten en in 2011 heeft ze haar bedrijf Enable opgericht. Hier is inmiddels een succesvol draaiende zorgstal uit voortgevloeid waar jongeren, kinderen en jongvolwassenen met een PGB en ZIN individuele begeleiding kunnen krijgen. Ze heeft  hiervoor het keurmerk van Boer en Zorg behaald en is dus erkend en aangesloten bij de VZO, Vereniging Zorgboeren Overijssel

“Wat me elke dag weer verwonderd wanneer ik werk met paarden en pony’s is dat ze zo eerlijk zijn. Elke interactie of strijd geeft een reflectie van mijn eigen gedrag, houding of gedachtes. De paarden geven heel puur terug wat je geeft. Door het samen experimenteren met ander gedrag, andere lichaamstaal of andere gedachtes kun je als deelnemer grip krijgen op en kan je sturing leren geven aan situaties en gebeurtenissen. Ik vind het een eer en genot om deze mooie dieren in te zetten bij het leren door ervaring.  

Annelies Boers

 Annelies heeft na haar studie psychologie ervaring opgedaan in het geven van communicatiepractica, als begeleider in de LVB sector en onderzoeksmedewerker. In 2012 is ze bij Paardkrachtig gestart en gaan werken.  Inmiddels is Annelies GZ-psycholoog en EMDR Practitioner en heeft ze de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt bijna afgerond. Naast haar werkzaamheden bij Paardkrachtig is ze ook nog een aantal dagen werkzaam als psycholoog in de specialistische GGZ.

“Eerlijk gezegd vind ik het spelen en trainen met paarden op de grond leuker dan paardrijden zelf. Ik krijg en leer zoveel van deze prachtige dieren, dat gun ik iedereen!  Ik hoop dat ik samen met de paarden veel positiviteit en kracht kan geven aan jongeren.”

 

Xandra de Brouwer

IMG_1397 Xandra is tijdens haar Bachelor Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie als vrijwilliger gestart bij Paardkrachtig. Inmiddels is ze afgestudeerd en werkt ze als praktiserend psychomotorisch therapeut. Bij Paardkrachtig geeft ze zowel groepstraining als individuele trajecten en helpt ze met hetverzorgen en trainen van de paarden.

“Door met paarden te werken leer ik veel over mijn kwaliteiten en mijn leerpunten. Ik kan hierdoor
vertrouwen op wat ik kan en dat fijne gevoel zou ik iedereen wel gunnen!”

 

 

 

Nathalie van Koesveld

Nathalie heeft sinds 2012 haar eigen praktijk PUUR/EAC als psychosociaal begeleider en equine assisted coach. Zij heeft een opleiding gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg en zich daarna bij het IKEV gespecialiseerd in hechtingsproblematiek. Ze volgt op dit moment ook nog een HBO-opleiding. Eind 2017 is ze voor een tijdelijke vervanging gestart bij Paardkrachtig. De samenwerking beviel dusdanig goed dat ze is gebleven.

Het zegt iets over de manier waarop paarden op ons reageren. Ze reageren op ons ‘totaalbeeld’. Klopt wat we ‘zeggen’ ook met wat we ‘doen’? Paarden zijn altijd eerlijk in de reactie die ze ons terug geven. Het fijne is dat ze daarin geen oordeel hebben. Jij bent goed zoals je bent!”

 


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer