Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Team

Ons team bestaat uit professionele hulpverleners met ruime ervaring in het werken met paarden.  Hieronder lees je in het kort iets over hen. Foto’s volgen binnenkort.

Naast de onderstaande vaste teamleden werken wij ook veel samen met andere professionals uit de regio.

Annelies Boers
GZ-psycholoog, EMDR Practitioner en Cognitief Gedragstherapeut i.o.

Annelies heeft na haar studie psychologie eerst ervaring opgedaan in de forensische psychiatrie en de LVB sector. Daarna is ze gaan werken bij Therapeutisch Centrum GGZ in de specialistische GGZ. Annelies werkt hier ambulant met volwassenen en jongeren. Vanuit haar eigen praktijk Veerkracht Psychologie werkt zij bij Paardkrachtig en Centrum Buitengewoon.

Annelies is GZ-psycholoog en EMDR Practitioner en rondt binnenkort de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt af. Zij heeft veel ervaring met diagnostiek en in het behandelen van ontwikkelingsproblematiek, angstklachten, dwangklachten en trauma.

Anne Lankester
Psycholoog NIP, EMDR therapeut, Cognitief Gedragstherapeut i.o.

Tijdens haar studie psychologie schreef Anne haar scriptie ‘Over depressiepreventie en Halfvolle Glazen’. Hiermee won ze de 2e prijs in de FGW scriptieprijs ‘Innovaties in de Zorg’ in 2009. Ze heeft vanuit deze scriptie het idee opgevat om Paardkrachtig op te richten.
Anne werkt vanuit haar Centrum Buitengewoon bij Paardkrachtig als psycholoog NIP i.o.t. Cognitief Gedragstherapeut VGCT. Daarnaast werkt zij nog enkele dagen bij Trauma Centrum Nederland.
Anne haar specialiteit is traumabehandeling, met name EMDR. Daarnaast heeft zij veel ervaring met de behandeling van angstklachten en stemmingsklachten.
Nathalie van Koesveld
Psychosociaal therapeut en hypnotherapeut

Nathalie heeft sinds 2012 haar eigen praktijk PUUR/EAC . Ze heeft haar opleiding als equine assisted coach gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg. Nathalie is begonnen bij Paardkrachting in november 2017 als zwangerschapsvervanging van Anne. De samenwerking beviel zo goed dat ze is gebleven. Ondertussen heeft zij de opleiding tot hypnotherapeut behaald en is aangesloten bij de NBVH.

Zij specialiseert zich in slaapproblemen en psychosomatische klachten. Daarnaast kun je bij Nathalie terecht als je milderen klachten hebt op het gebied van angst of sombere gevoelens.

Annabel Buissink
pedagogisch begeleider CMV

Na een opleiding randgroepjongerenwerk heeft Annabel de HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming gevolgd.  Ze heeft de afgelopen jaren onder andere gewerkt als ambulant jongerenwerker, rots en water trainer en groepsleider voor LVB jeugd. Zij runt Zorgboerderij Het Leeuwenhart ; een VZO erkende zorgstal waar zij voor jongeren en jongvolwassenen met een PGB of ZIN individuele begeleiding en dagbesteding biedt.

Annabel zet zich bij Paardkrachtig in voor groepen en gezinnen.


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Het is […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

Hieronder vindt je informatie over onze beide cursussen en workshop.Wij geven een combinatiekorting voor degenen die beide cursussen volgen.  De docenten zijn Annelies Boers (GZ-psycholoog), Anne Lankester (psycholoog NIP) en […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer