Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Volwassenen

De therapie voor volwassenen richt zich (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die last hebben van psychische klachten gerelateerd aan trauma. Dit kan zijn:

  • Onzekerheid / faalangst
  • Piekeren
  • PTSS of andere klachten door traumatische ervaringen
  • Somberheid / depressie
  • Dwang

Over de jaren zijn wij ons gaan specialiseren in een breed aanbod van therapie voor klachten veroorzaakt door traumatische ervaringen.

Een individueel traject begint met een intake. Daar kijken we samen wat je klachten zijn en waar je aan wil werken. Hierbij vinden wij het ook belangrijk om samen te kijken of therapie met paarden daar bij past of dat we beter een andere therapie vorm kunnen inzetten.

We kijken ook naar hoe vaak je wil komen en of je voorkeur hebt voor meer doen, meer praten of evenveel van beide wil. Een individuele sessie duurt 45 minuten. Traumabehandeling bestaat vaak uit dubbele sessies van 90 minuten.

Therapie mogelijkheden zijn onder andere:

  • Cognitieve Gedragstherapie
  • EMDR of andere methode van traumabehandeling
  • Psychomotorische therapie
  • COMET voor een positiever zelfbeeld

De paarden worden ingezet als middel om een ervaringsgerichte wijze aan je doelen te werken. In principe werk je vanaf de grond met het paard. Een uitzondering kan gemaakt worden, vooral bij de traumabehandelingen.

Intensief traject
Bij een intensief EMDR traject is er de mogelijkheid om de sessies die normaal gesproken over langere tijd verspreid zijn in één of twee dagen te volgen. Zo wordt het krijgen van EMDR met paarden ook bereikbaar voor mensen die verder weg wonen. En voor degenen die graag zo snel mogelijk door hun trauma’s heen willen werken krijgen hiermee ook de mogelijkheid.  Je hebt meerdere therapie sessies op een dag met natuurlijk tussendoor even de tijd om bij te komen.

Sinds januari 2021 gaan aan informatie aanvragen en aanmeldingen via http://www.centrumbuitengewoon.nl


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

Hieronder vindt je informatie over onze beide cursussen en workshop.Wij geven een combinatiekorting voor degenen die beide cursussen volgen.  De docenten zijn Annelies Boers (GZ-psycholoog), Anne Lankester (psycholoog NIP) en […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer