Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Kennismakingsworkshop

Een krachtige methode binnen ons aanbod is EMDR (Eye Movement Desensitization en Reprocessing) . De afgelopen jaren hebben wij veel expertise opgedaan om EMDR ook aan te bieden in sessies met het paard. We merken dat het paard in EMDR trajecten grote meerwaarde kan bieden.  Omdat we regelmatig zien dat EMDR een therapie vorm is die nogal wat vragen kan oproepen organiseren wij vanaf het najaar 2018 een aantal kennismakingsworkshops traumabehandeling met de inzet van paarden.  

De workshops zijn met name bedoeld voor collega therapeuten, verwijzers, samenwerkingspartners, potentiële cliënten of naasten van potentiële cliënten.  Kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in de manier waarop wij EMDR toepassen binnen onze praktijk.

In deze workshops geven wij heldere uitleg over wat EMDR met de inzet van paarden is en en hoe een traject er bij ons uit zou kunnen zien.  Wij leggen (aan de hand van voorbeelden) het een en ander uit aan theorie en laten beeldmateriaal van sessies zien.  Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het bespreken van wat casuïstiek.  Na het volgen van deze workshop heb je voor jezelf een goed beeld van hoe EMDR met ondersteuning van paarden in zijn werk gaat.

De workshop vindt plaats op vrijdag of zaterdag van 13 tot 17 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 120,- per persoon. Hierbij zijn koffie en thee met wat lekkers inbegrepen. De workshop gaat alleen door bij minimaal 8 deelnemers.

De eerstvolgende datum:

21 maart 2020

Tijdens deze workshop krijg je uitgebreid de kans om met ons van gedachten te wisselen. EMDR met paarden is een nieuw vakgebied waar nog veel in te leren en te ontdekken valt, en we vinden het waardevol om dat samen met anderen te doen. Je gaat weg met nieuwe kennis en hebt meer inzicht in onze werkwijze. Ofwel zodat je adequater door kan verwijzen, of zodat je kan voelen of onze manier van werken bij jou als cliënt past. Ook kan je deze workshop benutten om te proeven of je interesse hebt om een langere opleiding bij ons te volgen in EMDR met inzet van paarden.

Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

  Traumabehandeling met paarden – tweedaagse training Deze training is voor professionals die een gedegen scholing hebben in traumabehandeling (met de nadruk op EMDR), die beschikken over praktijkervaring, en zich […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer