Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Volwassenen

De therapie voor volwassenen richt zich (jong)volwassenen vanaf 22 jaar die last hebben van psychische klachten, zoals:

  • Onzekerheid / faalangst
  • Piekeren
  • PTSS of andere klachten door traumatische ervaringen
  • Somberheid / depressie
  • Dwang

Het is vaak een grote stap om professionele hulp te zoeken. Daarom vinden wij het belangrijk dat je binnen twee weken een intake krijgt bij ons.

Individueel

Een individueel traject begint met een intake. Daar kijken we samen wat je klachten zijn en waar je aan wil werken. We kijken ook naar hoe vaak je wil komen en of je voorkeur hebt voor meer doen, meer praten of evenveel van beide wil. Een individuele sessie duurt 45 minuten. Traumabehandeling bestaat vaak uit dubbele sessies van 90 minuten.

Therapie mogelijkheden zijn:

  • Cognitieve Gedragstherapie
  • EMDR of andere methode van traumabehandeling
  • Psychomotorische therapie

De paarden worden ingezet als middel om een ervaringsgerichte wijze aan je doelen te werken. In principe werk je vanaf de grond met het paard. Een uitzondering kan gemaakt worden, vooral bij de traumabehandelingen.

Wij bieden met de traumabehandeling ook de mogelijkheid om meerdere dagen achter elkaar aan de slag te gaan. Hierbij krijg je 2 a 3 therapeuten en ook 2 of 3 dubbele sessies op een dag. Dit is intensief, maar werkt ook heel erg snel

Groep

Onze groepsprogramma’s zijn voornamelijk gericht op kinderen en jongeren. Wanneer er voldoende vraag is dan stellen wij een groep samen voor volwassenen. Dit kan al met 4 of 5 mensen. Soms werkt het namelijk beter om samen met anderen te kunnen oefenen.


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer