Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Opfriscursus Trauma behandeling

In twee dagen bieden wij een opfriscursus traumabehandeling. Het primaire doel van deze cursus is om ervoor te zorgen dat iedereen die onze verdiepingscursus wil volgen dezelfde basiskennis heeft.

Wil je niet onze verdiepingscursus volgen maar wel je kennis verbreden op het gebied van traumabehandeling en de nieuwste inzichten daarin? Dan ben je ook welkom. Wij gaan er vanuit dat je binnen je eigen expertise en vakgebied blijft.  Zo ben je bijvoorbeeld als vaktherapeut die samenwerkt met een traumabehandelaar ook welkom, zodat je na deze cursus beter kan aansluiten en ondersteunen bij de traumabehandeling.


De basis in onze traumabehandelingen is EMDR, daarom maakt dat ook een groot onderdeel uit van deze cursus. We bespreken de meest recente inzichten voor de klinische praktijk. Verder gaan we o.a. in op de combinatie van EMDR met methodieken als Imaginaire exposure, contra-conditionering en Imaginaire Rescripting. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Technieken om binnen traumabehandeling dissociatie tegen te gaan
  • Handvatten om je traumabehandeling efficiënt en doelgericht te laten verlopen
  • Tips voor het beter activeren van het traumanetwerk
  • Handvatten om de herinnering sneller te desensitiseren
  • Nieuwste inzichten rondom al dan niet eerst stabiliseren
  • Interweaves en wanneer en welke te gebruiken

Eveneens behandelen wij het inschatten van de grenzen van je eigen kennis en kunde aangaande traumabehandelingen.

We gaan in deze cursus niet specifiek in op de traumabehandeling met paarden, maar gebruiken wel beeldmateriaal uit onze sessies met paarden.

 

Na de cursus ken je de meest recente inzichten voor de klinische praktijk en kun je zelfstandig, al dan niet onder supervisie, dit in de praktijk brengen. Dit door zelf traumabehandelingen te geven of ondersteuning aan een traumabehandeling te bieden, bijvoorbeeld als vaktherapeut of CGW’er.

 

Vooropleidingseisen

  • Hbo-opleiding binnen de geestelijke gezondheidszorg of vergelijkbaar
  • Basiskennis van EMDR en/of Imaginaire Exposure

 

Vaktherapeuten en CGW’ers (of vergelijkbaar) die samenwerken met een traumabehandelaar zijn dus ook welkom zodat je binnen jouw vakgebied beter kan aansluiten bij de traumabehandelingen.

Praktisch

Kosten: 400 euro (inclusief thee/koffie en lunch)
Data: 14 en 28 maart van 9.30 – 17.00 uur

Locatie: Wildekampseweg 82 a in Wapenveld

Minimum aantal deelnemers: 8

Maximum aantal deelnemers: 20

Early bird: Geef je op voor 1 februari en betaal 375 euro

Combi korting: Geef je op voor beide cursussen en betaal 1200 euro

 

De docenten zijn Annelies Boers (GZ-psycholoog), Anne Lankester (psycholoog NIP) en Nathalie van Koesveld (hypnotherapeut). Op onze Team-pagina lees je meer over hen. 


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

Hieronder vindt je informatie over onze beide cursussen en workshop.Wij geven een combinatiekorting voor degenen die beide cursussen volgen.  De docenten zijn Annelies Boers (GZ-psycholoog) en Nathalie van Koesveld (ggz-agoog/hypnotherapeut). […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer