Overige mogelijkheden

Naast de groepstrainingen en individuele trajecten zijn er nog andere mogelijkheden. Wij bieden zelf workshops, stages en bijscholing voor professionals,  maar ook worden er op de locaties die wij gebruiken andere activiteiten aangeboden. Dit wordt onder andere gedaan door onze vrijwilligers, stagiaires en door EnAble en BuitenGewoon. Je kunt hierbij denken aan:

– dagbesteding en begeleiding (via PGB of ZIN)
– kinderfeestjes
– kleinschalige lessen in paardrijden en natural horsemanship (grondwerk) met net wat extra’s
– ponykampen
– verkoop van paarden en pony’s

Als je hier interesse in hebt kun je via de bovenstaande links informatie krijgen en anders contact met ons opnemen. Dan verwijzen wij je door naar de juiste persoon. De overige mogelijkheden die wij nog hebben zijn:

Workshops
We bieden zelf regelmatig workshops op eigen locaties aan ter kennismaking met ons werk. Deze richten wij op kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. We komen graag met deze workshop naar een locatie die jij regelt. Het is ook mogelijk workshops toe te spitsen op professionals of als bijscholing voor collega’s te geven.
Daarnaast kunnen wij ook aansluiten bij een ander behandeltraject of een training.  Zo hebben wij in het najaar van 2013 en voorjaar van 2014 een dagworkshop verzorgt voor een dagbehandelingsgroep van Human Concern om hun cliënten net op een andere manier bezig te laten zijn met grenzen en een positiever zelfbeeld.

Presentatie of demonstratie
Wij krijgen vaak de vraag of men kan mee kijken bij een sessie. Helaas is dit heel moeilijk te realiseren. Een vreemd persoon die komt mee kijken zorgt bij de kinderen en jongeren voor (extra) spanning en ze zullen daardoor zich moeilijk kwetsbaar op kunnen stellen. Logisch, want zou jij willen dat er iemand mee komt kijken bij je therapie sessies? Om toch een beeld te krijgen van wat wij doen kun je naar een workshop komen en het zelf ervaren , maar is het ook mogelijk dat wij een presentatie of demonstratie komen geven.
We staan ook regelmatig op markten en fairs met een informatie standje en kunnen meestal ook een pony mee nemen om een oefening te laten zien.

 

Stage
Wij hebben beperkt mogelijkheden voor stage van studenten. Het gaat dan om studenten die een studie volgen in de sector zorg en welzijn of in de sector communicatie en marketing.  Hierbij willen wij benadrukken dat wij niet voor iedereen vakinhoudelijke begeleiding kunnen verzorgen (omdat ons kernteam bestaat uit twee psychologen en een sociaal pedagogisch hulpverlener) en dat er geen garantie is op cliëntcontact. Je kunt hier natuurlijk zelf wat in betekenen. Door te helpen met de promotie kun je je eigen cliënten binnen halen.

 


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer