Individueel traject

Individuele begeleiding

Jongeren die onze training hebben gevolgd en daarna nog verder willen werken aan hun eigen doelen kunnen dat doen in een individueel traject. Ook jongeren die de training niet hebben gevolgd en liever meteen individueel aan de slag willen kunnen zich aanmelden.

Paardkrachtig richt zich op jongeren tussen de 8 en 25 jaar die niet lekker in hun vel zitten en bijvoorbeeld last hebben van de volgende klachten:

  • Onzekerheid
  • Piekeren
  • Faalangst
  • Niet bij de groep horen of gepest worden
  • Nare dingen meegemaakt hebben
  • Verdrietig/ down/ depressief zijn
  • Zelfverzekerd willen worden
  • Een beter zelfbeeld willen
  • Meer zelfvertrouwen willen

Een individueel traject begint met een intake. Daar kijken we samen wat je klachten zijn en waar je aan wil werken. We kijken ook naar hoe vaak je wil komen en of je voorkeur hebt voor meer doen, meer praten of evenveel van beide wil. Een individuele sessie duurt 45 minuten.
We kijken of er een bestaand protocol is dat aansluit bij je doelen en anders leveren wij maatwerk. Er zijn eigenlijk ontelbare mogelijkheden.

Alles wat in de sessies wordt gezegd blijft daar ook. Wij als trainers geven andere mensen in principe geen persoonlijke informatie, tenzij een jongere hier toestemming voor geeft. Wij willen graag dat iedereen zich vrij voelt om alles te vertellen wat zij kwijt willen. Wat wij wel graag willen is kijken of we je omgeving bij je traject kunnen betrekken. Hierbij kun je denken aan je ouders, vrienden, familie, maar ook aan je school of andere hulpverleners. Hoe meer steun je hebt hoe sterker je in je schoenen komt te staan.  Dit doen we natuurlijk alleen als jij daar toestemming.

Via deze link kun je een document downloaden met alle informatie op een rijtje. Opgeven kan via de mail, telefonisch en natuurlijk via ons opgaveformulier


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer