Groepstraining

Groeptraining

Paardkrachtig richt zich op jongeren tussen de 8 en 25 jaar die niet lekker in hun vel zitten en bijvoorbeeld last hebben van de volgende klachten:

  • Onzekerheid
  • Piekeren
  • Faalangst
  • Niet bij de groep horen of gepest worden
  • Nare dingen meegemaakt hebben
  • Verdrietig/ down/ depressief zijn
  • Zelfverzekerd willen worden
  • Een beter zelfbeeld willen
  • Meer zelfvertrouwen willen

Bij een training in een groep gaat het niet om therapie, maar om een praktische training. In een groep van maximaal 8 kinderen of jongeren ga je aan de slag met thema’s zoals bijvoorbeeld grenzen aangeven, zelfvertrouwen, kwaliteiten en zelfbeeld. Je leert je sterke kanten ontdekken, hoe je positiever kunt denken en hoe je oplossingen vindt voor problemen.

Na het intake gesprek volgen er 8 bijeenkomst op een vaste dag en tijdstip. Wij inventariseren in de intake wanneer je zou kunnen en bepalen daarna samen een startdatum.  De training wordt gegeven door 2 trainers: 1 mensenspecialist en 1 paardenspecialist. Elke bijeenkomst bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk (oefeningen met de paarden).  De oefeningen met de paarden zijn op de grond en gaan om levensvaardigheden. Je gaat dus niet paardrijden en wij geven je ook geen uitleg over omgaan met paarden.

Tussendoor doe je thuis  leuke, korte opdrachten. Deze zijn belangrijk om zoveel mogelijk uit de training te halen. Ook je ouders krijgen een werkboek. Op deze manier hoeven zij niet in jouw werkboek te kijken en kun jij ze alleen dat laten zien wat jij wil dat ze zien.

We delen groepen in op leeftijd: 8 t/m 12 jaar  12 t/m 16 jaar en 16 t/m 25 jaar. We zijn niet streng met de leeftijdsgrens en we kijken samen met jou en eventueel je ouders in welke groep je het beste zou passen.

Via deze link vind je uitgebreide informatie over de kosten en onze werkwijze.


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer