Positieve Psychologie

“Build-What’s-Strong” versus “Fix-What’s-Wrong”
De theorie- en thuisopdrachten van de trainingen die Paardkrachtig geeft zijn gebaseerd op bewezen effectieve oefeningen van de theorie uit de Positieve Psychologie. Deze stroming is nadrukkelijk een wetenschappelijke stroming waarin theorie, wetenschappelijk onderzoek en praktijk hand in hand gaan. Bij deze stroming in de psychologie wordt uitgegaan van de positieve eigenschappen en vaardigheden van mensen. Door deze te versterken kan de mens tot bloei komen.

Effecten
Veelvuldig empirisch onderzoek toont aan dat het opbouwen van positieve emoties en vaardigheden niet alleen klachten kan verminderen en geluk en welbevinden kan bevorderen, het heeft ook nog eens vele gunstige neveneffecten, zoals:

  • Verbeterde prestaties op school en sport;
  • Een gelukkiger huwelijk;
  • Een beter immuunsysteem;
  • Minder risico op aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes of een beroerte;
  • Een langer leven.

Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer