Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Gezocht: ervaren psycholoog die graag therapie met paarden wil geven

Ben jij die ervaren en ondernemende psycholoog die zich bij ons wil aansluiten om therapie met de inzet van paarden te geven?
Wij zoeken iemand onze locatie in Wapenveld die zich (verder) wil specialiseren in traumabehandeling met paarden. Belangrijk is dat je in ieder geval op zaterdagen beschikbaar bent voor de intensieve traumabehandeling. Uitbreiding naar andere dagen is mogelijk. Het gaat niet om een loondienst verband.    

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die ruime ervaring met paarden heeft, zowel in de omgang als met rijden. Belangrijk is dat je daarin zelf geen spanning meeneemt en flexibel in kunt spelen op situaties die zich onderweg met zowel cliënt als paarden kunnen voordoen.
Je hebt minimaal een CGT- en een EMDR-basiscursus. Ook is parate kennis over de belangrijkste relevante protocollen en principes belangrijk, of de bereidheid je dat eigen te maken. Dit omdat je (vooral in de intensieve traumabehandeling) regelmatig zal moeten schakelen tussen interventies, zonder protocollen bij de hand te hebben. Dit gaat met name om EMDR, Imaginaire exposure, schematherapie (Imagery Rescripting en meerstoelentechniek), COMET voor negatief zelfbeeld, depressie- en angstprotocollen en de nieuwste inzichten exposuretherapie. Je hoeft geen ervaring te hebben in het geven van therapie met paarden. Daarin leiden wij je indien nodig op.

Wie zijn we?
Paardkrachtig is een ANBI-stichting die professionele hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. De hoofdvestiging van Paardkrachtig zit in Wapenveld, op het terrein van Stal Buitengewoon. Ons team bestaat (naast de viervoeters) uit vier enthousiaste ZZP’ers; een GZ-psycholoog, een psycholoog NIP, een pedagogisch begeleider en een psychosociaal therapeut. Allen met ruime ervaring in zowel de reguliere hulpverlening als in het geven van therapie met de inzet van paarden.

Wat doen we?
Wij specialiseren ons in traumabehandeling met de inzet van paarden. We zijn momenteel met een bijzonder project bezig waarin we intensieve geïntegreerde ambulante traumabehandeling met paarden op de kaart zetten. Hierbij komen mensen vaak één of meerdere dagen achter elkaar en gaan we met de paarden de Veluwe op, om daar te paard midden in de natuur traumabehandeling te doen. Deze aanpak blijkt enorm succesvol, ook voor mensen die elders niet door hun trauma’s heen kwamen bijvoorbeeld door dissociatie.  
Paardkrachtig onderscheidt zich in het werkveld door wetenschappelijk onderbouwde reguliere behandelmethoden te combineren met een meer lichaamsgerichte benadering met de paarden. Ook doet Paardkrachtig onderzoek naar de meerwaarde van de paarden in traumabehandeling, evenals het in de natuur en in beweging zijn. Aan professionals geeft Paardkrachtig workshops over deze methodiek. Daarnaast geven we ook cognitieve gedragstherapie voor angstklachten, dwangklachten, stemmingsproblematiek en burn-out, evenals begeleiding bij ontwikkelingsproblematiek. Verder bieden wij groepstrainingen voor kinderen en jongeren gericht op het vergroten van assertiviteit en verbeteren van zelfbeeld.

Interesse?
Stuur je sollicitatie vòòr 15 maart naar info@paardkrachtig.nl.
Voor vragen kan je het beste een e-mail sturen. Indien nodig kan je contact opnemen met Anne Lankester op  06-55 750 415.   


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

Hieronder vindt je informatie over onze beide cursussen en workshop.Wij geven een combinatiekorting voor degenen die beide cursussen volgen.  De docenten zijn Annelies Boers (GZ-psycholoog), Anne Lankester (psycholoog NIP) en […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer