Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”
Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders. Onder invloed van hormonen verandert er enorm veel in het lichaam van de puber. In een fase waarin zij juist hard op zoek zijn naar hun eigen identiteit kan dit leiden tot heftige emoties als onzekerheid, somberheid, eenzaamheid en angst. ‘Wegens interne verbouwing gesloten’ wordt er wel eens gezegd.

Extra steuntje in de rug
Meestal groeien kinderen op tot gezonde en vrolijke jongvolwassenen, maar soms kan een extra steuntje in de rug nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat er problemen bijkomen zoals echtscheiding, pesten of omdat ze andere heftige dingen hebben meegemaakt. U kunt zich dan als ouder machteloos voelen omdat uw kind zich juist in deze periode erg kan afsluiten. . In dat geval kan een training of individueel traject bij Paardkrachtig een uitkomst bieden.

Methodiek
Paardkrachtig werkt met een combinatie van verschillende methodieken;
1. Oplossingsgerichte therapie; waarbij de focus ligt op het vinden van oplossingen en je eigen kracht. We kijken naar wat er al wel goed gaat (wat vaak over het hoofd gezien wordt), zodat je dat kunt inzetten en je zelfvertrouwen daardoor wordt vergroot;
2. Equine Assisted Learning (EAL) en Equine Assisted Psychotherapy (EAP) waarbij paarden worden ingezet als instrument omdat deze een spiegel vormen voor het gedrag.
3. Cognitieve Gedragstherapie; een effectief bewezen methode, waarbij de therapeut je stapsgewijs ondersteunt bij het ander leren denken en doen, zodat je je ook anders gaat voelen.

Onder het kopje Methodiek kunt u hier meer over lezen.

Theoriegedeelte
De trainingen en trajecten zijn erop gericht om kinderen en jongeren handvatten te geven zodat ze sterker in hun schoenen staan en beter bestand zijn tegen tegenslag. Sommige jongeren vinden het ook fijn om informatie te kunnen lezen. Daarom maken wij in het theoretische deel van de training gebruik van een werkboek met extra uitleg en ook ruimte om aantekeningen te maken. Wij geven tijdens de training ook regelmatig even tijd om wat op te schrijven. Op die manier kunnen de kinderen en jongeren later altijd nog nalezen wat ze hebben gedaan en er nog weer iets van herhalen.  In de individuele trajecten proberen wij waar dit kan ook zoveel mogelijk gebruik te maken van werkboeken.

Paarden
In het praktijkgedeelte oefenen de kinderen en jongeren aan de hand van speelse opdrachten met de paarden met nieuw gedrag, waarbij ze direct het effect daarvan op de paarden zien. Vervolgens maken we samen met ze de vertaalslag naar hun ‘echte’ leven, want wat werkt bij de paarden, werkt ook bij mensen. Aan het eind van elke bijeenkomst krijgen ze een kleine thuisopdracht mee, die bedoeld is om ook thuis bewust bezig te zijn met het nieuwe gedrag dat ze geleerd hebben.

Meer weten?
In het menu van deze website vindt u onder het kopje ‘Aanbod’  meer informatie over de soorten trainingen, kosten en eventuele vergoedingen.

 


Jongeren


Super leuk en iets waar je echt wat aan hebt!

Even niet zo happy? Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten. Je verkering is misschien net uit, het loopt niet lekker op school of thuis is weinig gezelligheid. Voor iedereen voelt dat anders, de een is somber of voelt zich onzeker, de ander huilerig of boos.

Lees meer

Ouders


Geef uw kind een steuntje in de rug

“Wegens interne verbouwing gesloten”. Opgroeien gaat nooit zonder slag of stoot. Leren omgaan met anderen, veranderingen en tegenslag kunnen moeilijk zijn voor kinderen. Vooral de puberteit is een ingewikkelde en heftige tijd voor opgroeiende kinderen én hun ouders.

Lees meer

Professionals


Toegankelijke ondersteuning voor kwetsbare jongeren

Voorkomen is beter dan genezen. Kinderen en jongeren vormen een belangrijke doelgroep als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Juist in de jeugd vindt een groot deel van de identiteitsvorming plaats en worden belangrijke…

Lees meer