Persoonlijk maatwerk zonder wachttijden

Deelnemers gezocht voor Equine-Assisted EMDR

Heb jij psychische klachten na een nare ervaring? Wil je snel van je trauma af en tegelijkertijd bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek?
Wij hebben geen wachtlijst en hanteren geen leeftijdsgrens, dus meld je snel aan.

Wat is het?
Wij bieden EMDR en andere vormen van traumabehandeling waarbij wij paarden inzetten als extra therapiemiddel. Onze psychologen zijn ervaren traumatherapeuten en hebben veel ervaring met paarden. Je mag wekelijks komen, maar wij bieden ook een intensieve variant met meerdere sessies op een dag (of zelfs meerdere dagen).  Ook EMDR zonder de inzet van paarden is mogelijk.

Wij zien dat EMDR met de inzet van paarden goed werkt voor de verwerking van nare ervaringen. Zelfs bij mensen die zijn vast gelopen bij reguliere EMDR, bijvoorbeeld door dissociatie, emotionele blokkades of te veel spanning.

Hoe werkt het?
EMDR bij de paarden kan op meerdere manieren. Je kan bijvoorbeeld alleen naast het paard staan en de steun van het paard voelen, het met je handen stevig aaien, of naast het paard lopen in hetzelfde ritme. Ook kan je tijdens de EMDR op het paard zitten of liggen of rijdend een oefening doen. We bekijken steeds in overleg wat voor jou kan werken. We geven ook (intensieve) traumabehandeling in de natuur, waarbij je met een volle rugzak op pad gaat en je overbodige bagage op de Veluwe achterlaat. Dit kan eens per week, maar ook in een intensieve vorm enkele dagen achter elkaar meerdere uren per dag.

De combinatie van een natuurlijke omgeving, huid op huidcontact met een paard, interactief bezig zijn met een paard en de EMDR maakt dat bij de meeste mensen de spanning goed hanteerbaar blijft en ze beter in het hier en nu kunnen blijven. Ook krijgt het lichaam de kans om een ervaring op te doen die rechtstreeks in strijd is met het gevoel van onveiligheid en machteloosheid die tijdens het trauma is ervaren. Hierdoor kan iemand sneller door het trauma heen werken en een innerlijk gevoel van controle terug krijgen. Je kunt letterlijk de teugels weer in handen nemen!

Doe mee aan onderzoek
Wij willen middels wetenschappelijk onderzoek concrete bewijzen voor de werking gaan leveren.  Dit houdt in dat we bij je behandeling op meerdere momenten vragenlijsten afnemen.

Vergoedingen?
Wij bieden diverse mogelijkheden tot vergoeding. Lees hiervoor even goed de pagina’s hierover door:  https://www.paardkrachtig.nl/aanbod/tarieven/

Overtuigd?
Plan dan nu je intake met een van onze psychologen


Traumatherapie


Traumatherapie

Bij Paardkrachtig specialiseren wij ons in (intensieve) traumatherapie met de inzet van paarden. Wij passen voornamelijk EMDR toe, maar ook elementen uit bijvoorbeeld de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. EMDR met […]

Lees meer

Opleiding


Opleiding

  Traumabehandeling met paarden – tweedaagse training Deze training is voor professionals die een gedegen scholing hebben in traumabehandeling (met de nadruk op EMDR), die beschikken over praktijkervaring, en zich […]

Lees meer

Onderzoek


Onderzoek

Er is al veel onderzoek gedaan naar EMDR, en ook is er het een en ander bekend over de therapeutische waarde die paarden kunnen hebben. Wat precies de toegevoegde waarde […]

Lees meer